Thais koken: Heerlijke Thaise recepten
Thailand staat bekend om haar fantastische keuken. Thais eten wordt steeds populairder in Nederland. Veel mensen willen graag zelf Thais koken en dat kan! In de grotere steden is vaak een toko te vinden waar ingrediënten voor Thaise curry, soep of loempia's kunnen worden gevonden. En zelfs in veel supermarkten zijn deze ingrediënten vaak te vinden. In deze special vindt u recepten voor Thaise curries, Thaise soepen, Thaise loempia's en Pad Thai. Probeer het nu zelf!
Ingrediënten
De Thaise keuken staat bekend om zijn heerlijke gerechten. Veel mensen willen daarom thuis zelf Thais koken. Er zijn veel Thaise recepten verkrijgbaar, maar het is vaak moeilijk om de juiste ingrediënten te vinden. In het artikel
Thais koken: Ingrediënten in de Thaise keuken wordt aandacht besteed aan de belangrijkste ingrediënten binnen de Thaise keuken. Ook vindt u een vertaallijst met daarin de Nederlandse, Engelse en Thaise benaming van deze producten. Hopelijk helpt dit artikel u met het bereiden van uw Thaise recepten.
Currypasta
Currypastas vormen de basis van de Thaise curries. U kunt currypasta kopen in een toko of zelfs in de supermarkt, maar een vers gemaakte currypasta is vele malen lekkerder. In het artikel
Thais koken: Currypasta leest u hoe u currypasta maakt voor de drie bekendste Thaise curries: de groene, de rode en de phanaeng curry).
Curry
De Thaise curry behoort tot de lekkerste gerechten van de Thaise keuken. De bekendste Thaise curries zijn rode curry, groene curry en phanaeng curry. In een Thaise curry wordt vaak kip gebruikt en deze curries worden altijd gegeten met rijst. In het artikel
Thais koken: Curry vindt u recepten voor een groene curry met kip en een phanaeng curry met kip.
Thaise soepen
Thailand staat bekend om haar fantastische keuken. In het artikel
Thais koken: Soepen (Tom Yam Kung & Tom Ka Kai) staan recepten voor twee heerlijke en bekende Thaise soepen: de Thaise garnalensoep Tom Yam Kung en de Thaise kippensoep Tom Ka Kai (ookwel Tom Kaa Kai). Tom Yam Kung is pittig/zuur van smaak en Tom Ka Kai is voornamelijk pittig met een duidelijke kokossmaak. Beide soepen zijn niet moeilijk om te bereiden.
Pad Thai en Thaise loempia's
Pad Thai en Thaise loempia's zijn typisch Thaise gerechten. Pad Thai is gebaseerd op noedels en wordt veel verkocht op straat in Thailand. Toeristen vinden dit gerecht vaak erg lekker wanneer zij Thailand bezoeken en sommigen willen graag zelf thuis Pad Thai maken. Thaise loempia's zijn een overheerlijk bijgerecht. Deze heerlijke delicatesse past perfect bij een Thaise maaltijd. In het artikel
Thais koken: Pad Thai en Thaise loempia's vindt u recepten voor Pad Thai en Thaise loempia's.