Ikn280 » Specials » Thailand

De hoogtepunten van Thailand; tips voor een rondreis

De hoogtepunten van Thailand; tips voor een rondreis Thailand is een populaire vakantiebestemming. Thailand heeft een warm klimaat en een rijke cultuur. Daarnaast is het Thaise eten verrukkelijk en zijn de Thai uiterst vriendelijk en gastvrij. Thailand kent veel bezienswaardigheden. Van het drukke Bangkok tot het eilandje Koh Lipe, van Chiang Mai tot het feesteiland Koh Phangan en van het relaxte Pai tot Kanchanaburi. Thailand kent bijna alleen maar hoogtepunten! In deze special staan een aantal hoogtepunten en tips voor een reis door Thailand.

Inhoud


Bangkok, de drukke hoofdstad van Thailand

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Het is een gigantische metropool met zo'n 8.000.000 inwoners. Voor veel mensen begint of eindigt een reis door Thailand in Bangkok. Backpackers, toeristen en zakenmensen arriveren in Bangkok omdat de stad een grote internationale luchthaven heeft. Zo vormt Bangkok niet alleen de toegangspoort voor Thailand, maar ook voor de rest van Zuidoost-Azië. De stad Bangkok is zo groot en indrukwekkend dat veel mensen niet weten waar ze moeten beginnen als zij de hoogtepunten willen bezichtigen. In het artikel Tips voor een bezoek aan Bangkok staan een aantal praktische tips voor een bezoek aan deze overweldigende stad.

Kanchanaburi en de brug over de rivier Kwai

Kanchanaburi is een stad in Centraal Thailand die door veel reizigers wordt bezocht vanwege zijn historie. Hier kunnen toeristen namelijk met eigen ogen zien watvoor invloed de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gehad in deze regio. Daarnaast zijn er een aantal prachtige bezienswaardigheden in de omgeving die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. In het artikel Kanchanaburi en de brug over de rivier Kwai vindt u tips voor een bezoek aan deze stad.

Ayutthaya en haar vele tempels

Ayutthaya (soms geschreven als Ayuthaya) is een stad in Centraal Thailand, op ongeveer 76 km van Bangkok. Ayutthaya was ooit de hoofdstad van het oude Siam en de stad was het culturele centrum van het land. Toeristen komen nu naar deze plek om de grote verzameling tempels te bewonderen. De oude tempelstad is sinds 1991 Unesco werelderfgoed en is het best te bewonderen met de fiets. In het artikel Ayutthaya en haar vele tempels staan tips voor een bezoek aan Ayutthaya, met een beschrijving van de highlights.

Chiang Mai en haar culturele rijkdom

Chiang Mai is een grote, bekende stad in Noord Thailand op zo'n 700 km van Bangkok. Veel toeristen bezoeken deze plaats tijdens een reis door dit indrukwekkende land. Het klimaat is hier wat koeler dan in Centraal en Zuid Thailand en de stad biedt veel culturele highlights en is vooral bekend vanwege haar grote verzameling tempels. In het artikel Chiang Mai, de parel van Noord Thailand worden een aantal highlights toegelicht en vindt u tips voor een bezoek aan Chiang Mai.

Relaxen in Pai

Pai is een klein stadje in Noord-Thailand en ligt op zo'n 140 km van Chiang Mai. Het heuvelachtige gebied rondom Pai wordt tot één van de mooiste gebieden van Thailand gerekend. Pai is een stadje waar mensen vooral naartoe gaan voor de rust. Pai heeft een hippie-achtige sfeertje en het klimaat is wat vriendelijker dan in het vergelegen Bangkok, net als de mensen zo lijkt het. In het artikel Pai, een rustig stadje in Noord-Thailand staan tips en wetenswaardigheden voor een bezoek aan Pai.

De wereldberoemde Full Moon Party op Koh Phangan

Koh Phangan (Ko Pha Ngan) is een eiland voor de oostelijke Golfkust van Thailand. Dit eiland is beroemd en berucht vanwege haar Full Moon Party. Deze Full Moon Parties worden maandelijks gehouden tijdens volle maan en op deze feesten komen veel backpackers af. De feesten staan bekend om hun buckets (plastic emmertjes met drank) en de grote aantallen feestende mensen. Een Full Moon Party is zeker een bezoek waard. De sfeer is erg goed en het is een onvergetelijke ervaring. In het artikel Full Moon Party op Koh Phangan staat beschreven hoe een Full Moon Party eruit ziet en wat u ervan kunt verwachten.

De prachtige onderwaterwereld rondom Koh Lipe

Koh Lipe (Ko Lipe) is een klein eiland, gelegen voor de Andamaanse kust van Thailand. Dit eiland staat bekend om zijn uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden. Het heldere water rondom Koh Lipe biedt een prachtig uitzich op de onderwaterwereld. Het is mogelijk om vanaf het strand te snorkelen, maar met snorkeltrips ziet u meer. Naast snorkelen en duiken zijn er niet veel activiteiten op en rondom dit eiland. In het artikel Koh Lipe; prachtig snorkelen in Thailand staat beschreven wat er op en rondom Koh Lipe te doen valt.

Praktische informatie voor een reis naar Thailand

Thailand is een populaire reisbestemming. Het klimaat is prettig, de mensen zijn vriendelijk en de cultuur is indrukwekkend. Maar wat moet u allemaal regelen voor een rondreis door Thailand? Wat is de beste reistijd? Hoe zit dat met het visum voor Thailand? Heeft u vaccinaties nodig om door Thailand te kunnen reizen? Welk geld wordt er gebruikt? En past uw stekker wel in het Thaise stopcontact? Al deze praktische informatie vindt u in het artikel Praktische informatie voor een reis naar Thailand.
Kanchanaburi en de brug over de rivier Kwai

Kanchanaburi en de brug over de rivier Kwai

Kanchanaburi is een stad in Centraal Thailand die door veel reizigers wordt bezocht vanwege zijn historie. Hier kunnen toeristen namelijk met eigen ogen zien watvoor invloed de Japanners tijdens de Tw…
Ayutthaya en haar vele tempels

Ayutthaya en haar vele tempels

Ayutthaya (soms geschreven als Ayuthaya) is een stad in Centraal Thailand, op ongeveer 76 km van Bangkok. Ayutthaya was ooit de hoofdstad van het oude Siam en de stad was het culturele centrum van het…
Chiang Mai, de parel van Noord Thailand

Chiang Mai, de parel van Noord Thailand

Chiang Mai is een grote, bekende stad in Noord Thailand op zo'n 700 km van Bangkok. Veel toeristen bezoeken deze plaats tijdens een reis door dit indrukwekkende land. Het klimaat is hier wat koeler da…
Pai, een rustig stadje in Noord-Thailand

Pai, een rustig stadje in Noord-Thailand

Pai is een klein stadje in Noord-Thailand en ligt op zo'n 140 km van Chiang Mai. Het heuvelachtige gebied rondom Pai wordt tot één van de mooiste gebieden van Thailand gerekend. Pai is een stadje waar…
Full Moon Party op Koh Phangan

Full Moon Party op Koh Phangan

Koh Phangan (Ko Pha Ngan) is een Thais eiland voor de oostelijke Golfkust van Thailand. Dit eiland is beroemd en berucht vanwege haar Full Moon Party. Deze Full Moon Parties worden maandelijks gehoude…
Koh Lipe; prachtig snorkelen in Thailand

Koh Lipe; prachtig snorkelen in Thailand

Koh Lipe (Ko Lipe) is een klein eiland, gelegen voor de Andamaanse kust van Thailand. Dit eiland staat bekend om zijn uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden. Het heldere water rondom Koh Lipe biedt…
Gepubliceerd door Ikn280 op 21-02-2011, laatst gewijzigd op 27-07-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.