Ikn280 » Specials » Pijn tijdens de zwangerschap

Informatie over pijnstilling tijdens de zwangerschap

Informatie over pijnstilling tijdens de zwangerschap Tijdens de zwangerschap hebben veel vrouwen af en toe behoefte aan pijnstilling, bijvoorbeeld vanwege hoofdpijn, rugpijn of buikpijn. Maar wat is nu een veilige vorm van pijnstilling tijdens de zwangerschap? Mogen paracetamol, ibuprofen, diclofenac en aspirine gewoon worden gebruikt tijdens de zwangerschap of niet? En hoe zit dat tijdens het geven van borstvoeding? In deze special vindt u informatie over paracetamol, ibuprofen, diclofenac en aspirine tijdens de zwangerschap en de borstvoeding.

Indeling


Paracetamol tijdens de zwangerschap

Uit wetenschappelijk onderzoek is niet gebleken dat het gebruik van paracetamol tijdens de zwangerschap schadelijk is voor het ongeboren kind. Paracetamol kan in beperkte mate (de therapeutische dosering) gebruikt worden zonder schadelijke gevolgen voor de foetus. Uit wetenschappelijk onderzoek is niet gebleken dat het gebruik van paracetamol tijdens het geven van borstvoeding schadelijk is voor het kind, maar er wordt wel aangeraden om het middel slechts kortdurend te gebruiken tijdens het geven van borstvoeding. Paracetamol kan dus wel kortdurend en in beperkte mate gebruikt worden tijdens het geven van borstvoeding. In dit artikel leest u hier meer over.

Ibuprofen tijdens de zwangerschap

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van ibuprofen tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Tijdens het geven van borstvoeding kan ibuprofen wel worden gebruikt. In dit artikel leest u hier meer over.

Diclofenac tijdens de zwangerschap

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van diclofenac tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind. Tijdens het geven van borstvoeding kan diclofenac wel worden gebruikt. In dit artikel leest u hier meer over.

Aspirine tijdens de zwangerschap

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het gebruik van aspirine tijdens de zwangerschap schadelijk kan zijn voor het ongeboren kind en dat ook het gebruik van aspirine door de moeder tijdens het geven van borstvoeding schadelijk kan zijn voor het kind. In dit artikel leest u hier meer over.
Paracetamol tijdens de zwangerschap

Paracetamol tijdens de zwangerschap

Paracetamol is wereldwijd de meest gebruikte pijnstiller. Veel zwangere vrouwen vragen zich af of zij paracetamol mogen gebruiken tijdens de zwangerschap en zo ja, in welke dosering. En ook na de beva…
Aspirine tijdens de zwangerschap

Aspirine tijdens de zwangerschap

Aspirine (acetylsalicylzuur) heeft een pijnstillende, een ontstekingsremmende en een koortswerende werking en wordt dan ook veel ingezet bij pijn en ontstekingen. Veel zwangere vrouwen vragen zich af…
Diclofenac tijdens de zwangerschap

Diclofenac tijdens de zwangerschap

Diclofenac heeft een pijnstillende, een ontstekingsremmende en een koortswerende werking en wordt dan ook veel ingezet bij pijn en ontstekingen. Veel zwangere vrouwen vragen zich af of het gebruik van…
Ibuprofen tijdens de zwangerschap

Ibuprofen tijdens de zwangerschap

Ibuprofen heeft een pijnstillende, een ontstekingsremmende en een koortswerende werking en wordt dan ook veel ingezet bij pijn en ontstekingen. Veel zwangere vrouwen vragen zich af of het gebruik van…
Gepubliceerd door Ikn280 op 24-07-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.