Ikn280 » Specials » Reis door laos

De hoogtepunten van Laos; tips voor een rondreis

De hoogtepunten van Laos; tips voor een rondreis Laos is een prachtige reisbestemming. Laos heeft een warm klimaat en een rijke cultuur. Daarnaast zijn de bewoners van Laos uiterst vriendelijk en gastvrij. Vooral de sfeer in dit land spreekt de bezoekers erg aan. Mensen in Laos hebben namelijk geen haast. Laos is prachtig, van het ruige, bergachtige noorden tot de vertakkingen van de Mekongrivier in het zuiden. In deze special staan een aantal hoogtepunten en mooie bestemmingen beschreven voor uw reis door Laos.

Prachtige bestemmingen in Laos, gerangschikt van noord naar zuid


Huay Xai

Huay Xai is een grensplaats in het noorden van Laos. Dit plaatsje is een populaire grensovergang van en naar Thailand. Voor hen die over land reizen begint een reis door Laos dan ook vaak hier, na een bezoek aan Thailand. Huay Xai vormt tevens het beginpunt van een tocht met de slowboat naar het zuiden. Dit is een unieke ervaring die velen als een hoogtepunt van hun reis door Laos beschouwen. Daarnaast is Huay Xai het opstappunt voor de beroemde Gibbon Experience, een onvergetelijke ervaring. In het artikel Huay Xai; startpunt van de slowboat en the Gibbon Experience leest u wat de Gibbon Experience is en vindt u tips voor een bezoek aan dit gedeelte van Laos en er worden een aantal highlights beschreven.

Luang Prabang

De Laotiaanse stad Luang Prabang staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Hier bevindt zich het culturele hart van het land. Luang Prabang is bekend om haar tempels en de monniken in hun oranje gewaden die het straatbeeld bepalen. Tijdens een reis door Laos is een bezoek aan deze stad onmisbaar. Naast de tempels, de monniken en het unieke straatbeeld heeft Luang Prabang nog meer te beiden; typisch Laotiaans eten, een prachtig uitzicht op de Mekongrivier en prachtige grotten en watervallen in de omgeving. Luang Prabang is absoluut een aanrader! In het artikel Luang Prabang, een prachtige stad in Laos vindt u een beschrijving van deze stad en de activiteiten die u hier kunt ondernemen.

Vang Vieng

Vang Vieng is een stad in Laos die bekend is geworden dankzij tubing (ook wel tuben genoemd). Bij tubing gaan mensen in een rubberen binnenband het water op, waarna ze zich laten meenemen door de stroming. Tubing is dus niets anders dan lekker dobberen op het water. In Vang Vieng is er rondom tubing een grote partyscene ontstaan met veel barren op de oevers van de rivier waar plastic emmers drank, de zogenaamde buckets, te koop zijn. Vang Vieng is daardoor zeer populair onder backpackers. In het artikel Vang Vieng, 'in the Tubing' leest u hier meer over.

Vientiane

Vientiane is de hoofdstad van Laos. Vientiane is goed bereikbaar per vliegtuig en bus, voor reizigers die per vliegtuig naar Laos is reizen vormt dit dan ook vaak het startpunt van een reis door Laos. Veel backpackers en toeristen passeren deze stad op hun reis door Laos. In en rondom Vientiane vindt u een aantal mooie en bijzondere bezienswaardigheden, maar veel mensen verblijven slechts kort in deze hoofdstad. Naast de tempels, de Patuxai (de Laotiaanse Arc de Triomphe) en het Boeddhapark is vooral het eten in Vientiane een fenomenale belevenis. Vooral als u eventjes genoeg heeft van kip met rijst. Lees meer over Vientiane in het artikel Vientiane, de hoofdstad van Laos.

Het Bolaven Plateau

Het Bolaven Plateau ligt vrij centraal in Laos. Dit gebied staat bekend om haar watervallen, haar koffieplantages en haar schitterende natuur. De watervallen Tad Fane, Tad Champi en Tad Yuang zijn zeker een bezoek waard als u tijdens uw reis door Laos dit gebied aandoet. Het Bolaven Plateau is zowel te bezoeken vanuit Pakse als vanuit Pakxong. Dit gebied is nog niet ontdekt door het massatoerisme en dat is één van de factoren die het Bolaven Plateau haar charme geven. In het artikel Schitterende watervallen in het Bolaven Plateau leest u meer over dit deel van Laos.

Si Phan Don (de 4000 eilanden)

Si Phan Don, beter bekend als de 4000 eilanden, is een verzameling eilandjes in de Mekongrivier in het zuiden van Laos. De grootste en bekendste eilanden van deze eilandengroep zijn Don Khong, Don Det en Don Khon. Deze eilandjes stralen rust uit en ontspannen is dan ook de populairste activiteit in dit deel van Laos. Van het lezen van een boek in een hangmat tot het staren naar de zonsondergang met een ijskoude BeerLao in de hand. De 4000 eilanden vormen een ontspannend onderdeel van een reis door Laos. Alles wat u moet weten over een bezoek aan dit deel van Laos leest u in het artikel Si Phan Don, de 4000 eilanden in Zuid-Laos.

Praktische informatie voor een reis naar Laos

Als u heeft besloten om een reis naar Laos te boeken is het tijd om na te gaan denken over de praktische zaken. Wat moet u allemaal regelen voor een rondreis door Laos? Wat is de beste reistijd? Hoe zit dat met het visum voor Laos? Heeft u vaccinaties nodig om door Laos te kunnen reizen? Welk geld wordt er gebruikt? En past uw stekker wel in het Laotiaanse stopcontact? Al deze praktische informatie vindt u in het artikel Praktische informatie voor een reis naar Laos.
Huay Xai; startpunt van de slowboat en the Gibbon Experience

Huay Xai; startpunt van de slowboat en the Gibbon Experience

Huay Xai is een grensplaats in Laos, het plaatsje is een populaire grensovergang van en naar Thailand. Huay Xai vormt ook het beginpunt van een reis met de slowboat naar het zuiden. En Huay Xai is het…
Vang Vieng, "in the Tubing"

Vang Vieng, "in the Tubing"

Vang Vieng is een stad in Laos die bekend is geworden dankzij tubing (ook wel tuben genoemd). Bij tubing gaan mensen in een rubberen binnenband het water op, waarna ze zich laten meenemen door de stro…
Luang Prabang, een prachtige stad in Laos

Luang Prabang, een prachtige stad in Laos

De Laotiaanse stad Luang Prabang staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Luang Prabang is bekend om haar tempels en de monniken in hun oranje gewaden die het straatbeeld bepalen. Tijdens een reis d…
Vientiane, de hoofdstad van Laos

Vientiane, de hoofdstad van Laos

Vientiane is de hoofdstad van Laos. Vientiane is goed bereikbaar per vliegtuig en bus. Backpackers en toeristen passeren deze stad dan ook vaak op hun reis door Laos. In en rondom Vientiane vindt u ee…
Schitterende watervallen in het Bolaven Plateau in Laos

Schitterende watervallen in het Bolaven Plateau in Laos

Het Bolaven Plateau ligt in Laos. Dit gebied staat bekend om haar watervallen, haar koffieplantages en haar schitterende natuur. De watervallen Tad Fane, Tad Champi en Tad Yuang zijn zeker een bezoek…
Si Phan Don, de 4000 eilanden in Zuid-Laos

Si Phan Don, de 4000 eilanden in Zuid-Laos

Si Phan Don, beter bekend als de 4000 eilanden, is een verzameling eilandjes in de Mekongrivier in Laos. De grootste en bekendste eilanden van deze eilandengroep zijn Don Khong, Don Det en Don Khon. D…
Gepubliceerd door Ikn280 op 24-07-2011, laatst gewijzigd op 27-07-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.